Baba-Mama és JÁTÉK webáruház

BabaMarket

5 dolog, amire mindenképpen szükséged lesz, ha kisbabád van

2016. augusztus 08. - Babymoro

Egy pici babának rengeteg holmira van szüksége, a tapasztalatlan szülők, illetve leendő szülők sokszor csak ide-oda kapkodják a fejüket, hogy mit kell megvenni. Nehéz eldönteni, hogy mi az, ami tényleg mindenképpen szükséges, és mi az, ami fölösleges, vagy jól jön, de meg lehet lenni nélküle. Egyértelmű, hogy ruhákra, pelenkára például mindenképpen szükség van, ezeken az alapokon kívül azonban még van pár holmi, ami hatalmas segítséget jelent a baba körül.

Pelenkázó táska 

Mit szerezz be mindenképp?

1. Textilpelenka

Egy baba mellett soha nem lehet elég textilpelenkád. Ezt teszed a feje alá, amikor alszik, teríted a válladra, mikor büfizteted, ezt teríted le az orvosnál, a védőnőnél, mikor vizsgálatra viszed. Használhatod etetésnél, és még az autóban is árnyékolhatsz vele, ha épp a baba oldalát süti a nap. És igen: pelenkázni is lehet vele.

2. Pelenkázótáska

Akár fél órával is korábban tudsz bárhová elindulni a babáddal, ha van egy jól megpakolt pelenkázótáskád, amiben össze vannak rakva a mindig szükséges, alap felszerelések, és csak bele kell dobni gyorsan egy kis rágcsát, cumisüveget. Sokkal egyszerűbb így, mintha mindig mindent egyesével kellene összeszedni.

3. Vízhőmérő

Kezdő szülőként én komolyan nem tudtam létezni nélküle. Próbáltam néha érzésre engedi a vizet, de mindig féltem, hogy túl meleg, aztán hogy túl hideg. A vízhőmérő adott biztonságérzetet az elején, amikor még nem voltam elég biztos magamban.

4. Orrszívó

Egy igazán makacs, durva náthán általában semmi nem tud segíteni a porszívóra csatlakoztatható orrszívó csövön kívül. Sokszor olyan mennyiségű orrváladékot kell mélyről kiszívni, ami egy sima kézi pumpás orrszívóval gyakorlatilag lehetetlen. A porszívó ereje azonban garantáltan segít ilyenkor.

5. Babaolló

Alighanem minden kezdő szülő retteg a pillanattól, amikor először kell levágni a baba körmét. Azokat a picike ujjakat meg se meri az ember határozottabban fogni, márpedig mozdulatlanul kell tartani, ha nem szeretnénk belevágni a baba ujjába. Utóbbi esélye minimálisra csökken ha biztonsági babaollót használunk, lekerekített végekkel – ez sokat segít abban, hogy neki merjünk kezdeni.

BabaMarket.hu Csapata!

A bejegyzés trackback címe:

https://babamarket.blog.hu/api/trackback/id/tr158948362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása