Baba-Mama és JÁTÉK webáruház

BabaMarket

Play Doh gyurma: a kreativitás csúcsa

2018. január 27. - babamarket

Amikor a Play Doh gyurmára gondolsz, felejts el mindet, amit eddig a gyurmáról gondoltál. A Play Doh gyurmában nincsen mérgező anyag. Nem hagy foltot. Bármennyiszer újra felhasználható, és szinte észre sem fogod venni, hogy repül az idő, miközben gyurmáztok. De van, egy ennél sokkal fontosabb dolog is. Mindent elmondunk neked róla, most!

play doh gyurma

A gyurma régen

 

Azért kérünk arra, hogy felejts el mindent, amit eddig a gyurmáról gondoltál: tudjuk, hogy ha a nyolcvanas évek környékén születtél, akkor neked a gyurma azt a sárszínű valamit jelentette, amit viszonylag nehezen lehetett formázni. Ha végre sikerült, akkor pillanatok alatt kiszáradt. Nem sok lehetőséged volt kreatívnak lenni, és például kombinálni a színeket, mert talán 3-4 vásott színben lehetett kapni. Talán nem is ez volt vele a legnagyobb gond, hanem az, hogy egyszer tudtad használni. Ha elhatároztad, hogy egy békát készítesz, egyrészt kompromisszumot kellett hoznod, mert zöld gyurma még csak-csak volt, de mondjuk a béka szeme piros lett, mert más színű gyurma nem volt a szettben. Aztán amikor szerettél volna inkább egy golyót készíteni a békából, nem tudtad a piros szemet kiszedni belőle ezért összegyúrtad. Ugye, emlékszel a végeredményre? Ha ehhez hozzátesszük, hogy a régi gyurma tapadt, foltot hagyott, és a csuda tudja miből volt, elkerülhetetlenné vált a gyurmaevolúció.

 

A gyurmaevolució

 

Nem a Hasbro (a play doh gyurma gyártója) volt az első aki szeretett volna túllépni a régi gyurma keretein, és új alapokra helyezni ezt a kreatív játékot: állítólag az anyukák kezdték. Mint tudjuk, egy anyukának mindig van arra oka, hogy valamit újra gondoljon. A szappant, és főzzön magának levendulás kecsketejest, hogy aztán megpróbálja eladni olyan anyukáknak, akik nem szappant, hanem az egyedi ékszereket gondolták újra, és bőségkarkötőt kézműveskedtek össze. Így járt a gyurma is: az internet tele van tuti gyurma receptekkel, melyeket anyukák találtak ki, és fejlesztettek a maguk képére. Persze, ami az egyik anyukának megfelel, az a másiknak nem az, ezért is létezik legalább 50-féle tuti gyurma recept az interneten. Csak magyarul. Emellett létezik egy teljesen másik kategória a Play Doh gyurma.

 

A Play Doh: több, mint gyurma

 

A Play Doh sokkal több, mint színes gyurmák (természetesen minden mentesek, biztonságosak), tégelyekben, bár azok is kaphatók külön. Ha még nem láttál Play doh – kreatív – játékszettet, képzelj el egy hatalmas dobozt, egy fél várossal, autókkal, virágokkal, öntözőkannával, és ezernyi apró színes kiegészítővel. A Play doh úgy gondolta, hogy teljes, kreatív játékélménnyel lepi meg a gyerekedet: a főbb elemeket tartalmazza a doboz (a városi házakat, az autót, a figurákat), és egy teljes leírást (mint a Legonál) ahogy össze kell raknod, plusz a tippeket, hogy melyik színű gyurmából, melyik kiegészítőt érdemes elkészíteni. Sok esetben magán a műanyagon találod a nyomóformát, amivel csodás virágokat, az óramutatót, vagy bármilyen más kreatív kiegészítőt tudsz elkészíteni. (Hogy hogyan kell elképzelni? Gondolj egy műanyag babára, ez benne van a csomagban. A baba haja, és a szakálla azonban gyurma, ezt neked kell egy kreatív ötlettel megoldanod, így éred el azt, hogy a baba haja narancsszínű gyurma, a szakálla kék, és egy zöld gyurmaásót tart a kezében).

A Play doh gyurma sokkal kreatívabb játék, mint elsőre tűnik. Kattints, ismerd meg őket: Play Doh gyurmák

 

BabaMarket.hu csapata!

A bejegyzés trackback címe:

https://babamarket.blog.hu/api/trackback/id/tr7313543287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása