Baba-Mama és JÁTÉK webáruház

BabaMarket

A babaápolás

Fürdessük vagy ne fürdessük a kisbabát?

2017. november 05. - babamarket

Vannak, akik szerint egy babát elég hetente fürdetni, hiszen nem lesz „piszkos”, és semmi nem védi meg jobban, mint a saját bőre. Mások ragaszkodnak a napi fürdetéshez, azzal (is) érvelve, hogy a baba pisije, kakija kicsípheti a popsiját, és a nemi szerveket, ezért (is) érdemes minden nap fürdetni. Akármelyik félnek is adsz igazat, a babád bőrét ápolnod kell. De hogyan és mivel?

Törődés és babaápolás

Makacs rituálék

Különös nemzet vagyunk mi magyarok, mert vannak olyan szokásainak, amikhez kézzel-lábbal ragaszkodunk, holott lehet, hogy éppoly idejétmúlt, mint nyereg alatt tartani a sós húst, és hátrafelé nyilazni az ellenséget. Különösen sok ilyen, és ehhez hasonló beidegződés alakult ki, és tartja magát makacson a babavárás, és a baba körül: szinte a világon itthon védjük a legjobban az anyukákat (már-már kínosan figyelve rájuk), hazánkban a legmakacsabbak a nemi szerepek/sztereotípiák (anyuka marad otthon, apuka pedig éjjel nappal dolgozik, hogy fenntartsa a megszokott életszínvonalat) és Magyarországon a leghosszabb a gyes is: míg külföldön előfordul, hogy a baba születése után 3-6 hónappal az anyuka már dolgozik, itthon ez elképzelhetetlen, ahogy az is, ami Svédországban, és Hollandiában is megszokott: az hogy apuka is „gyest kap” azaz van szabadsága arra, hogy együtt legyen a babával. Ha most megfogalmazódik benned az a kérdés, hogy ennek mi köze lesz a Neogranormon kenőcshöz, vagy éppen a babaápoláshoz, azonnal elmondjuk.

A fürdetés

Külföldiek szerint túl nagy feneket kerítünk a fürdésnek, a fürdetésnek, mert bár valóban a baba természetes közege a víz, és egyértelmű, hogy meg kell fürdetni, de nem kellene hogy komplett családi program, egyfajta (általában apa-gyerek) rituálévá, és hosszú tízpercekig tartó szokássá váljon az, hogy a babádat megfelelő hőfokra felmelegített fürdőszobában (vagy nappaliban, direkt erre az alkalomra vett kiskádban) kifejezetten a gyerekek számára készült, ezért méregdrága termékekkel fürdesd meg. Egyszerűen azért, mert van, aki szerint magára a fürdetésre sincs naponta szükség, másrészt a gyerek valóban megszokja a kádat, a forró vizet (ez egyébként ki is szárítja a bőrét) hovatovább, felesleges. Persze, az ellenoldal szerint a gyerek ellazul a vízben, könnyebben fog aludni, és rendszert kap az élete. Legyen bárhogy is a táborok azzal egyetértenek, hogy a babápolás, a babahigiénia elengedhetetlen, legfeljebb a módján, és a gyakoriságán vitatkoznak.

A babaápolás: a piros popsi

A baba popsijának ápolása kihagyhatatlan, hiszen a kis pelusos (akármennyire szuper nedvszívóak, és tökéletesebbnél tökéletesebbek a pelusok) bepisil, bekakil, ez csípni, irritálni fogja a popsiján a bőrt. (És nem csak a popsiján) Ha piros a babapopsi, semmi ok a pánikra: tudjuk, hogy anyukaként mindent megtennél a gyerekért, de nincs szükség sem arra, hogy a férjed hazarángasd a munkából, sem mentőhelikopterrel nem kell beszállítani a babádat a legközelebbi kórház intenzív osztályára: legtöbbször pelenkakiütés az ok. (Gyorsan hozzátesszük, hogy a piros popsi az első tünet, ilyenkor lehet, hogy nem szívesen ül bele a kádba, mert csípi, akár lehetnek apróbb hólyagocskák, ezek mind-mind elkerülhetetlenek, és természetesek, nem azért vannak, mert nem megfelelő a higiénia).

Ilyenkor rajtad a sor (na meg a babaápoló kenőcsökön: a Bepanthen, Neogranormon, Sudocrem hármasa szuper megoldás, ezek mindig legyenek otthon). A Sudocrem - kiváló popsikrém, pelenkakiütés ellen, a Bepanthen pelenekakiütés elleni krém és kenőcs, ami nyugtatja és ápolja a baba popsiját. A Neogranormon is szuper pelenkakiütés elleni krém, természetes anyagokból készült, parabén és színezékmentes. Érdemes otthon tartanod mindig egy kevés babatestápolót: fürdés után sokat segít majd a babák érzékeny bőrének hidratálására és tisztítására.

Hardcore babaápolás

A fenti pár krém és ápoló elegendő arra, hogy ápold, és védd a babád bőrét, persze emellett még rengeteg babaápoló terméket be kell vetned: a hintőporon át, a tisztítókon keresztül a fürdőtökön, samponokon át, sokfélét: egészen a minden fürdés után javasolt hidratálókig. A legfontosabb azonban az, hogy ne ess túlzásba: se pro se kontra.

Ha egy egy nap kimarad fürdés nélkül éppúgy nem gond, mint az, ha a rendszeres babápolás mellett, vagy ellenére is kipirosodik a popsija. Mindenre van megoldás.

Babaápoló termékekért kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://babamarket.blog.hu/api/trackback/id/tr9813136598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása