Baba-Mama és JÁTÉK webáruház

BabaMarket

Pihenőszék, és Adamo hinta: a tökéletes pihenésért

2017. október 26. - babamarket

A babádat minden pillanatban rengeteg új inger éri. Ezeket az ingereket meg kell értenie, fel kell tudnia dolgozni, pedig szinte ideje sincs rá, ezért könnyen előfordulhat, hogy „túlpörög” és hiába álmos, vagy fáradt, egyszerűen nem tud aludni, pihenni. Szerencsére van megoldás: egy pihenőszék, vagy az Adamo hinta segíthet neki. Olvasd el, hogyan lesz a babád pihenése pihentető.

Adamo babahinta

Ezért kell pihennie

Biztosan jártál már úgy, hogy egy különösen nehéz, kemény nap után hazaérsz, és megpróbálsz elaludni, de nem megy, úgy érzed, egy agyvihar tombol benned. Bár szívesen kikapcsolnád az agyad, nagyon szeretnéd, ha nem pörögne: nem tudod, mert nincs, ami segítsen. Felnőttként megpróbálhatsz relaxációs illatfürdőt venni, berakhatsz egy zenét, megihatsz egy pohár bort is, sőt te bekaphatsz egy nyugtatót, valamelyik segíteni fog, és végül elalszol. De mit tegyen egy baba?

A kisbabád, gyakran érez ilyet, hiszen minden nap a nap minden percében annyi, számára új, és különleges élmény éri, amit meg kell értenie, fel kell dolgoznia, hogy naponta megél ilyen agyviharokat. Ellentétben veled, Ő nem tud ellene mit tenni, túlpörgi a napot, nyűgös lesz, és sírni fog. Ha pedig végre sikerül elaludnia, óránként/kétóránként felkel: azért, mert éhes, szomjas, van, hogy fél mert egyedül van, fázik, mert melege van. De akkor hogyan és mikor tud igazán pihenni a baba?

Így segíts neki

Hiába írják le cikkekben orvosok, pszichológusok azt, hogy pontosan mit kell tenned, ha benne vagy a szituációban nagyon nehéz a fél órája megállás nélkül, kétségbeesetten a jobb, vagy a bal füledbe hangosan belesíró kisbabádat megnyugtatni, hiszen ideges vagy te magad is. Hiába írnak praktikákat, trükköket, nem fog eszedbe jutni semmi, azon kívül, hogy nagyon szeretnéd, hogy végre abbahagyja, hiszen sem neki, sem neked nem jó ez a helyzet, és csak azt érzed egyre tehetetlenebb vagy. Külső segítség kell, valami, ami segít elfelejteni, és eloszlatni az agyvihart: ilyenkor áldás egy pihenőszék, vagy egy Adamo hinta. Persze, nem csak ekkor: akkor is szuper megoldás, ha a baba nyugodt, de pihennie kellene.

A Adamo hinta, és a pihenőszék

Az Adamo hinta azért különleges, mert azt az érzést nyújtja a babának, amit a legjobb helyen, a pocakodban érzett. A hinta le, és felfele, minden irányban lágyan ringatózik, a babád azt érzi majd  amit a pocakodban a magzatvízben érzett, amikor sétáltál, leültél, főztél, jöttél, mentél, és ez meg fogja nyugtatni. (Egyébként az Adamo hinta talán az egyetlen hinta, amibe úgy rakod bele a babádat, hogy nem tud belőle kiesni).

Ugyanezt a pihenő állapotot éred el, ha a babádat berakod a pihe puha, kellemes, dönthető pihenőszékébe, ahol egyébként azonnal elmúlik a szeparációs szorongása (hiszen, ha akarod akkor nagyon közel van hozzád) a kellemes zene, és néhány foglalkoztató csörgő, színes játék pedig megnyugtatja, és leköti a figyelmét.

Mi egyébként azt javasoljuk, hogy ha teheted ne válassz az Adamo hinta, és a pihenőszék közül, mert mindkettő máshogy jobb a babádnak, gyerekednek: inkább szerezd be neki mindkettőt, mert nagyon sokat fognak segíteni neked a nehéz órákban.

Ide kattints a szuper Adamo hintákért: https://babamarket.hu/babaszoba/adamo-hinta, itt pedig a pihenőszékeket találod: https://babamarket.hu/babaszoba/Pihenoszek

 

BabaMarket.hu csapata!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babamarket.blog.hu/api/trackback/id/tr6513090056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása