Baba-Mama és JÁTÉK webáruház

BabaMarket

Úszópelenka

2018. május 04. - babamarket

Bármennyire is cuki, és hiszel abban, hogy nem történik a babáddal baleset a vízben, mikor strandolni mentek mindenképp úszópelenkával menjetek be a vízbe. Az úszópelenka feladata az, hogy szivárgásmentesen bent tartsa azt, ami az úszópeluson belül történik, így nem okoz kellemetlen perceket neked a babád.

Úszópelenka tulajdonsága

A legtöbb úszópelenka anyaga kívül víztaszító, ezért könnyen meg fog száradni, belül nedvszívó, és bár a gyártók azt ígérik, hogy soha semmi onnan ki nem jön, azért ezt kezeljük helyén. Az úszópelenkát tépőzárral, és kötőzsinórral is érdemes a babádra erősíteni (vigyázz, hogy ne legyen extrém szoros), és érdemes pancsizás után azonnal ellenőrizni a tartalmát. Kétféle úszópelenka létezik: választhatod a moshatót, amit többször használhatsz (ezt nyaralásra ajánljuk, ahol 2-3 ilyen pelussal egy hetet könnyedén elnyaraltok) vagy van az eldobható változata, ami használat után eldobandó. Figyelj arra, hogy mindig a megfelelő méretű úszópelenkát válaszd, mert a kicsi szoros, a nagy pedig nem véd meg a szennyeződéstől.

uszopelenka.jpg

Baba úszógumi

A babád imádni fogja a nyarat, a vízpartot, és a vizet: neked pedig a biztonságáról kell gondoskodnod, erre több megoldásod is van. Fontos, hogy strandoláskor az alapszabályokon túl (ne vidd napra a legnagyobb melegben, és UV sugárzásban, mindig pótold a folyadékot, ha nem szobatiszta, úszópelusban menjetek a vízbe), mindenképp baba úszógumiban, karószóban menjetek a vízbe.

Baba úszógumi választása

A baba úszógumi előnye, hogy bele tudod ültetni a babádat (a baba úszógumi nagyobb, kényelmesebb, biztonságosabb, mint a sima úszógumi), és kényelmesen tudtok játszani, viszont korlátozza a pancsolásban. A babáknak tervezett úszóguminál nagyon oda kell figyelned ne csússzon ki belőle a baba (és ne ijedjen meg) a baba karúszót viszont a nagyobb gyerekeknek javasoljuk, mert a legkevésbé biztonságos. Amíg egy baba úszógumi, egy beülős úszógumi életet menthet a karúszó inkább szabadságot ad a gyereknek. A baba úszógumi ellenálló, nem kell félned attól, hogy hirtelen kiszakad, és nem védi a babádat többé. Ha baba úszógumit választasz mindig nézd meg a belső kör átmérőjét, és érdemes olyat választani amin van kapaszkodó.

BabaMarket.hu

 

Tricikli, háromkerekű bicikli

Először felül, aztán megy, majd jön a pici motor (független attól, fiú vagy lány) ezt követően pedig a tricikli. A tricikli nem más mint háromkerekű bicikli amelyik a kettő hátsó kereke miatt sokkal stabilabb, ideális arra, hogy a gyereked megtanulja, hogy utána biciklizni is tudjon.

Tricikli, háromkerekű bicikli

Rengeteg fajta triciklit találsz: vannak a klasszikusak, az akár babakocsira hasonlító, extrákkal teli háromkerekű biciklik, az állatfigurások. Legyen bármilyen is a tricikli, a triciklit nagyjából 3 éves kortól ajánljuk és egészen 20-25 kilóig tudod használni.  A legtöbb triciklit - ha szeretnéd - meg tudod vásárolni tolókormányos verzióban is, azaz amíg a gyereked még bizonytalan, jobb, ha te kormányzol. A tricikli egyébként nélkülözhetetlen játék pillanatok alatt a kedvence lesz, hiszen a legtöbb kényelmes ülőrésszel készül, könnyen irányítható, fejleszti a koordinációs készséget, és a motorikus képességeket. Arról nem is beszélve, hogy a triciklizés közben a gyerek elfárad.

Olcsó tricikliért keresd fel a webshopunkat: www.babamarket.hu

tricikli.jpg

Játéktároló

Amikor este szétnézel a babaszobában (tedd hozzá a nappalit is) és megint úgy érzed, hogy egy órán keresztül fogod pakolni a szoba különböző pontján elhagyott apró, vagy nagyobb játékokat, kockákat, autókat, vagy plüsscuccokat, akkor fogod elhatározni, hogy szükséged van játéktárolóra. A játéktároló nem több annál, mint amit a neve is sejtet: játékokat tudsz benne majd tárolni. Rengeteg játéktároló közül, több szempont alapján tudsz választani: a legfontosabb, a mérete azaz, hogy mennyi játék fér el bele a játéktárolóba.

Játéktároló

Fontos, hogy mennyire illik bele a szobába (egy játéktároló mindig elöl lesz, látható helyen), illetve az is, hogy milyen alakú a játéktároló: létezik téglalap, doboz alakú játéktároló éppúgy, mint henger alakú játéktároló. (És akkor még nem beszéltünk a különböző textil játéktárolókról: a Garfield-ról, Pikachus-ról, melyek a szoba díszei is egyben). A játéktároló készülhet fából, akkor lemosható, illetve szintén lemosható, vagy mosható anyagból.

Játéktároló

Playmobil játékok

A Playmobil az egyik legismertebb játékká vált mára, az egész világon. Ha te nem is ismered, kérdezd meg a gyerekedet, hogy melyik Playmobil játékot szeretné: biztosan van kedvence. A Playmobil, tulajdonképpen a LEGO versenytársa: éppúgy mint a híres dán márkából a Playmobil játékokból is rengeteg fajta van. A Playmobil kifejezetten lányoknak és kisfiúknak is készít játékot: a lányoknak szobákat, kiskirálylányos játékokkal kedveskedik a kissrácok pedig (például) szolgálati rendőrautóval tudnak játszani (persze, több mint 100 féle Playmobil játék van).

 

Playmobil játékok

 

A Playmobil játékok készségfejlesztők, természetesen nem tartalmaznak BPA-t a színes festék is ártalmatlan. A Playmobil játékok segítik a finommotorikus mozgást, növelik a gyerekek kreativitását, és szuper közös időt teremtenek együtt.

playmobillogo_large.png

Itatópohár

Az itató pohár (amit tanulópohárnak, vagy ivópohárnak is neveznek) lesz az a pohár, amiből megtanul inni a babád, később pedig ezt használja majd. Többféle itatópohár létezik: választhatsz csőrös ivópoharat (ekkor apró csőrszerű a pohár végződése, amiből a baba könnyen tud inni) létezik szívószálas itatópohár (ez remek megoldásnak tűnik, de ne feledd el, hogy csak a nagyobbaknak, mert egy pici baba nem tudja hogyan kell a szívó szálat használni arra meg kell tanítanod).

Itatópohár jellemzői

 

Az itatópoharakat ergonomikus kialakítás jellemzi: a pici kezeknek megfelelő helyre tett fülekkel a baba könnyebben fogja meg, a legtöbből a perem bármelyik oldaláról lehet inni. Természetesen a jó minőségű itatópohár BPA mentes, könnyen tisztán tartható, és akár mosogatógépben is mosogatható, továbbá olyan fedőjük van amelyikkel légmentesen zárhatók.  (Az már csak extra, hogy az itatópohár lányos, és fiús színváltozatban is kapható, az áruk alacsony, és nagyjából 12 hónapos kortól már nyugodtan rászoktathatod a babádat)

avent_elso_ivopohar_260ml.jpg

Testvérfellépő

Hatalmas segítségedre lesz a babakocsira a testvérfellépő, akkor amikor a pici babáddal sétáltok, és nagyobbacska pedig elfárad. Ilyenkor van szükség egy (univerzális) testvérfellépőre - amit a babakocsira rögzítesz. Ez lesz a megoldás a fáradtság ellen, mert a nagyobb gyerek fel tud rá állni és folytathatjátok az utatokat, úgy, hogy neki sem kell sétálni, viszont nincs szükséged egy másik babakocsira sem. A testvérfellépők masszív anyagból készülnek, a legtöbb univerzális, ezért minden babakocsihoz tudod rögzíteni, kerekeken gurul, és a babakocsi tolókarjába tud kapaszkodni a nagyobb gyerek, miközben biztonságos, és a testvérfellépőn a gyereked biztonságban is van. A legtöbb testvérfellépőt olcsón be tudod szerezni (olcsóbban mint a babakocsit) ezért érdemes nézned a babawebáruházak kínálatát.

testverfellepo.jpg

Avent kézi mellszívó

Van, aki az elektromosra, más a kézi mellszívóra esküszik. Az elektromos mellszívó előnye az, hogy nem neked kell erőt kifejtened, a kézi mellszívó sokkal jobb ár érték arányú, és sokkal kíméletesebb a ciciddel. Az Avent kézi mellszívó jó ár érték arányú, szuper, nem tartalmaz bisphenolt (tehát BPA mentes), így teljesen biztonságos. Az Avent kézi mellszívó kíméletes a cicidhez, nem okoz irritációt és fájdalmat sem, a tejed azonnal az üvegbe áramlik. A kézi mellszívó halk, hiszen nem elektromos (az üveg oldalán azt is látod, mennyi tejet sikerült lefejned). Az Avent kézi mellszívó akkor különösen jó választás ha szeretnéd a legmagasabb fokú gyengédséget érezni, azt szeretnéd, hogy mindig legyen „tartalék tejed” (a plusz tejet mindig hűtőben tárold), kényelmesen, csendben, a lehető legjobb ár érték aránnyal. A Philips Avent mellszívó abban segít majd, hogy a babád mindig a legfinomabb, neki a legjobb táplálékot kaphassa tőled: az anyatejet.

scf330-13_natural_kezi_mellszivo_via_etetorendszer.jpg

Babakocsi napernyő

A babakocsi olyan, mint az autód: számtalan olyan extra kiegészítőt is vásárolhatsz hozzá, amelyiktől még komfortosabb lesz. A babakocsi napernyő ilyen, hiszen, ha van babakocsi napernyőd, akkor napsütésben is el tudsz menni sétálni a babáddal, akár nyáron is. A babakocsi napernyőt úgy készítik, hogy bármilyen (sport)babakocsi oldalára fel tudd rögzíteni, így védje meg a babádat a nap ártalmas sugaraitól. (Ne feledd, hogy a babád percek alatt le tud égni). A babakocsi napernyőt több irányból is fel tudod rögzíteni a kocsira, és akár menet közben is tudod úgy állítani, hogy a babádat megvédje a naptól. Extra tipp: amikor a babád napvédelméről gondoskodsz, a babakocsira rögzíthető napellenző helyett érdemes a babakocsi napernyőt választani. Jó hír, hogy számtalan színben tudsz választani babakocsi napernyőt, így biztosan lesz olyan, ami passzol a babakocsidhoz. (A babakocsi napernyő kis mértékben megvédi a babádat az esőtől is, de nem esernyő)

freeon_babakocsi_napernyo_piros.jpg

Babaágy, kiságy

Talán az egyik legfontosabb bababútor a babaágy, a kiságy, amit nagyon sok szempont alapján érdemes kiválasztanod, hiszen a babád rengeteg időt tölt majd el benne. A babaágy kiválasztásánál érdemes eldönteni, hogy melyik méretű bababútor tetszik neked, hiszen van babaágy 60*120, és 70*140-es méretben is. A kiságy kiválasztásánál vedd figyelembe az extra funkciókat: van olyan babaágy amelyiknek ringató funkciója van, van ágyneműtartós kiságy, de ami a legfontosabb, hogy a matracmagassága emelhető legyen (amíg újszülött korban van addig érdemes magasabbra emelni a babágyban a matracot, később lejjebb engedheted, ahogy a babád nő). A babaágy rácsos, azzal védi a kisbabádat a kiesés ellen. Fontos, hogy a megfelelően kiválasztott babaágyba milyen matracot raksz: mi azt javasoljuk, hogy a kényelmes fekvésért válassz keményebb, antiallergén kókuszmatracot, azon imádni fog aludni a picid.

babaagy_faktum-lexi-kisagy-70x140-feher.jpg

 

süti beállítások módosítása